onsdag 21 maj 2008

Mat efter träningen

Idag tränade jag sent och då får jag automatiskt lite problem med vad jag ska äta. Tycker inte om att gå och lägga mig med en överfull mage. Men jag är samtidigt helt emot att inte äta efter träningen. Oftast brukar jag tillaga en omelett eller yoghurt med musli eller gröt, men inget av det lockade min kvällsmage. Jo god musli är jag alltid sugen på, hehe, men min mage är lite känslig av sig och just idag kändes det för tungt för min mage...

Så idag nöjde jag mig med ett äpple och två knäckemackor med keso, groddar och ett par tomatskivor på. Och nu sitter jag här och smuttar på en stooor kopp grönt te (rabarber/grädde).

Jag mottar tacksamt tips på mat som är bra just efter träningen. Alltid trevligt med variation =)!

tisdag 20 maj 2008

Blåbärspaj

Åhh vad gott det är med vanlig hederlig smulpaj! Igår när jag och sambon fick besök hemma så slängde jag ihop en blåbärspaj som serverades med vaniljsås. Den slukades med god aptit=)!

Blåbärspaj
1,5 paket blåbär
125 gram smör
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
3 msk kokosflingor

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn, socker och kokosflingor. Smula ner smöret och blanda till en grynig massa. Strö blåbären i en ugnssäker form (strö eventuellt över lite potatismjöl för en fastare konsistens). Fördela smuldegen jämnt över bären. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter.

Servera med vaniljsås

söndag 11 maj 2008

Grillkväll

Åhh vad härligt det är när sommaren kommer! Hela Sverige sjuder av lycka om förhoppning om att i år, i år blir det en kanonsommar!

Igår kväll firade vi en kompis födelsedag med att grilla vid sjön ute i Mölndal. Vi började med brieost och kex och sällan har ett kilo ost försvunnit så snabbt som när ett gäng ostälskande tjejer är i farten! Sedan blev det kycklingspett och pastasallad och slutligen grillade vi marshmallows med smält choklad på... Mums! Ja och så drack vi vin också så klart;) Vilken underbar kväll!

Är fortfarande mätt och har inte kommit mig för att äta frukost än, haha! Kanske lika bra efter den kaloribomben;).

Mera brieost åt folket!

fredag 9 maj 2008

Middagstips

Hallå hallå!

Ännu en dag som måste innehålla en massa produktivt pluggande! För att hålla hjärnan skärpt och kunna låta bli allt småätande har jag idag planerat in en lite mer matig lunch.

Laxfile med bulgursallad
1 laxfile
olivolja
citrongrillkrydda
citronsaft
sesamfrön

1 portion bulgur
kidneybönor
färsk bladspenat
persilja
citronsaft

Tillaga en portion bulgur enligt anvisningarna på paketet.

Sätt ugnen på ca 175 grader. Lägg filen i en ugnssäker form och vänd den i lite olivolja. Pressa över lite citronsaft och krydda. Slutligen panera den med sesamfrön.
Tillaga i ugnen i ca 15min.
När bulguren är klar så blandar du ner kidneybönor och bladspenat. Pressa över citronsaft och hackad persilja och rör om. Servera med laxen.

Mums!

onsdag 7 maj 2008

Kesoplättar

Idag är helt enkelt en sådan dag där det inte har funnits mycket tid över. Då det var dags för lunch slängde jag ihop ett par kesoplättar och serverade det med en ordentlig sallad. Det var första gången jag tillagade dessa plättar och mums vad goda de var! =)

Kesoplättar
1 liten burk keso
2 ägg
2 msk dinkelmjöl
salt och peppar

Jag kan tänka mig att dessa är fantastiskt goda även som en lite sötare rätt med färska bär. Dessa kommer garanterat att tillagas igen! Super gott och enkelt!