torsdag 13 mars 2008

Vaniljmuffins med mörk choklad


Jag är ett stort fan av just Muffins så det är något jag bakar ofta. Jag blir glad när jag lyckas baka eller laga mat som är något nyttigare men precis lika gott som ett vanligt recept =) Dessa muffins är bakade med Kesella Vanilj istället för smör vilket gör dem saftiga och goda, precis som muffins ska vara...

Vaniljmuffins med mörk choklad
3 ägg
2dl strösocker
2 1/2dl vetemjöl
1 1/2dl Kesella Vanilj
3tsk vaniljsocker
1-2tsk bakpulver
1 nypa salt
150g mörk choklad av bra kvalité

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i en annan skål samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda sedan väl med äggsmeten och vispa slutligen i Kesellan. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten. Häll upp i formarna och grädda i mitten av ugnen vid 200 grader i ca 15-17 minuter.

Inga kommentarer: